Utorak, 25 Lipanj 2019 19:18

Otvoreno prvenstvo Hrvatske, 21. – 23. lipnja 2019., Zagreb

Na netom završenom Otvorenom prvenstvu Hrvatske, nastupilo je i 19 članova 1. ekipe ZPK – a.

U konkurenciji 7 zemalja i 35 plivačkih klubova, osvojeno je 19 medalja ( šest štafetnih ): dva zlata, devet srebra i osam bronci, te su ostvarena 24 osobna rekorda.
Posebno treba istaknuti mladu nadu prsnog plivanja, našu Ivu Kluk, koja je fenomenalno otplivala sve tri utrke, a osobito je oduševila na 200 m prsno gdje je bila srebrna u obje konkurencije ( OPH i PH ).
Lorena Jerebić je doplivala do dvostrukog zlata ( uz osobni rekord ) u utrci na 50 m leptir , dok je na duploj dionici bila srebrna ( OPH i PH ).
Nika Čulina je u obje konkurencije u utrci 200 prsno osvojila brončanu medalju ( OPH i PH ).
Od naših plivača, izuzetno nas je razveselio Karlo Grabić osvojivši broncu na 100 m leđno    ( PH ), a sjajni su bili srebrni Dominik Habazin i brončani Matija Martinić.
Dominik je u izuzetno napetoj utrci na 800 m sl finiširao do srebra ( OPH i PH ), dok je Matija pokazao da je u odličnoj formi, osvojivši broncu na 100 m lp ( PH ).
Naše muške štafete  su u sve tri discipline osvojile medalje. Brončanu štafetu na 4 x 100 m sl ( OPH i PH ) osvojili su Adrijan Omićević, Federico Mattea Gamba, Matija Martinić i Dominik Habazin.
Štafeta 4 x 100 m mj u sastavu Karlo Grabić, Stefan Brnad, Matija Martinić i Dominik Habazin osvojila je također broncu u konkurenciji PH.
Seniorska štafeta 4 x 200 m sl u sastavu Mario Zaradić, Dominik Habazin, Matija Martinić i Stefan Brnad je u obje konkurencije bila izvrsna druga.
Do bronce ( OPH ) i srebra ( PH ) doplivala je i ženska štafeta 4 x 100 m mj u sastavu Tara Radić, Nika Čulina, Lorena Jerebić i Ema Firi.

Svakako moramo pohvaliti i ostale finaliste koji su odlično plivali : Adrijan Omićević, Federico Mattea Gamba, Mario Zaradić, Stefan Brnad, Leon Pollak, Stela Španiček, Ivana Sajfert, Iva Lovrić, Ema Firi, Ana Potlaček i Mia Hren.

Galerija slika