Ponedjeljak, 06 Prosinac 2021 18:44

16. Memorijal Miriana Vasilj, 4.12.2021.

Na ovogodišnjem izdanju Siska malog, ZPK je predstavljalo 36 plivača i plivačica.

U konkurenciji 580 plivača, doplivali smo do 11 medalja. Od toga četiri zlatne, četiri srebrne i tri brončane. Posebno trebamo pohvaliti Alexa Hilla Ulića te Josipa Loinu koji su zajedno osvojili 9 medalja! Alex je kolekciji medalja pridodao zlato na 50 leđno i 50 kraul, srebro na 100 mješovito i 50 prsno dok je broncu osvojio na 50 delfin. Josip se na najvišu stepenicu postolja penjao na 100 mješovito i 50 prsno dok je na 50 leđno i kraul osvojio brončanu medalju. Viktor Žugec fenomenalno je otplivao 50 m slobodno te osvojio brončanu medalju. Dečkima se pridružila i Karla Popović sa srebrom na 50 m leđno.
Imali smo i šest 4. mjesta. Ivan Kos na delfinu, Jan Mušanić i Ivan Kos na leđnom, Jan Mušanić na prsnom, kao i Ruđer Horvat  te Karla Popović  na kraulu.
2. i 3. godina su, također, odlično odradile ovo natjecanje. Bili su dobri, iako jako uzbuđeni i impresionirani veličinom natjecanja, što je rezultiralo s ponekom diskvalifikacijom. Neki su se od njih prvi puta natjecali uopće, i nisu imali diskvalifikacije što smatramo velikim uspjehom. Istaknuli su se Marija Peić kod cura i  Jan Mušanić i Damjan Baldasari koji su u konkurenciji godinu dana starijih dječaka ostvarili,  na žalost, dva četvrta mjesta ( Mušanić), dok su u svom godištu bili 1. i 2.
u dvije discipline, što je također izvrsno. Uživali su i oni i treneri iako je natjecanje trajalo jako dugo.
U pauzi natjecanja su neki prošetali po Sisku s trenericom Anom, a svi su pojeli pizzu i popili sok za ručak.

Čestitamo svim ZPKaovcima na dobrim rezultatima, odličnom navijanju te dobrom ponašanju na natjecanju. Također čestitamo i plivačima koji su prvi put nastupali van Zagreba te uz malo treme probili  led, otplivali lijepo te prikupili nova sportska iskustva!